11. helmikuuta 2017

Siitake-sitruuna-salviaspaghetti

Törmäsin Alkon nettisivuilla yksinkertaiseen salviapastaohjeeseen ja nappasin linkin talteen jotakin arki-iltaa piristämään. Kauppalistalle päätyi myös siitakesieniä ja lopulta pastan joukkoon löysi tiensä jääkaappiin unohtunut pekonikin. Sitruuna, salvia ja hento valkosipuli toimivat mainiosti yhteen ja kourallinen parmesanjuustoa viimeisteli mukavan makuelämyksen.

Siitake-sitruuna-salviapasta
140 g pekonia
100 g siitakesieniä
1 ruukku salviaa
350 g spaghettia
1 luomusitruuna
2 dl vastaraastettua parmesanjuustoa
merisuolaa
mustapippuria

Levitä pekoniviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja siirrä pelti kylmän uuniin. Kuumenna uuni 175-asteiseksi ja paista pekonia noin vartin verran tai kunnes se on rapeutunut. Nosta rapeat viipaleet talouspaperille kuivumaan.

Paista siitakesieniä ja salvianlehtisilppua oliiviöljyssä kymmenisen minuuttia. Maiusta sienet suolalla ja pippurilla.

Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa. Raasta myös parmesan hienoksi raasteeksi.

Keitä spaghetti suolavedessä al denteksi ja ota keitinlientä pari desiä talteen. Sekoita spaghetin joukkoon sitruunankuoriraaste ja purista joukkoon sitruunamehua, kunnes spaghetti maistuu sopivan sitruunaiselta. Mausta mustapippurilla. Mikäli pasta tuntuu kuivalta, lisää joukkoon pieni loraus kerrallaan keitinlientä.

Kokoa annokset. Jaa spaghetti lautasille, sirottele päälle reilusti parmesanraastetta ja jaa lopuksi annoksille sieni-yrttiseos ja pekoni.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi ihanalta,ja varmaan maistuisi ilman tuota pekoniakin.Salvia on sellainen yrtti mitä hieman vierastan ,mutta pitäisi tutustua siihen paremmin,etenkin kun sitä kasvaa muutamassa puistossa ja voi poimia mukaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on - pekoni jäi omastakin annoksesta pois :) Salviaa on tottunut käyttämään vain sivuroolissa muutamaan hassuun ruokaan, mutta tämä pasta toi hyvin esiin sen, että aromikkaasta yrtistä on paljon enempäänkin!

      Poista