5. lokakuuta 2016

Italialainen lihapullakeitto

Tämä herkullinen italialaiskeitto sopii niin arkeen kuin vaikka viikonloppuunkin. Keitto on hyvin nopea valmistaa (ainakin kahden kokin voimin), joten tätä tulee tehtyä varmasti vielä monet kerrat. Syksyyn hyvin sopiva lämmittävä keitto sai taustalle rekvisiitakseen kurpitsat, joista valmistuu helposti mm. maukas syksyinen täytetty kurpitsalihapata.

Keiton ulkonäkö ei ehkä silmää hivele, mutta hailakkuudesta huolimatta maku sattui kerralla aivan viimeisen päälle kohdalleen. Parmesan sopii keittoihinkin erinomaisesti! Oman hyvän lisänsä lihapulliin tuo sipulijauhe, jota on viime aikoina tullut käytettyäkin enenevissä määrin, mm. kuivarubeissa. Hyvin sopii tähänkin.

Resepti on napattu pienin muutoksin täältä.

Italialainen lihapullakeitto
400 g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
2-4 rkl korppujauhoja
1 rkl parmesania raasteena (+ keiton päälle lisää)
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl sipulijauhetta
1,5 l kanalientä
1 porkkana
1,5 dl orzopastaa
250 g pinaattia

Valmista ensin lihapullat. Ota jauheliha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta, jos mahdollista. Laita jauheliha kulhoon, riko joukkoon kananmuna. Sekoita jauhelihataikinaan korppujauhot ja raasta sekaan parmesani. Mausta basilikalla ja sipulijauheella. Vaivaa taikina käsin hyvin sekaisin ja muotoile siitä lopuksi pieniä lihapullia.

Laita kattila liedelle ja kuumenna siinä kanaliemi. Pilko porkkana pieniksi kuutioiksi ja lisää kanaliemen joukkoon. Kippaa perään orzopastat ja sekoita hyvin. Huuhtaise pinaatit ja lisää keittoon. Kippaa lopuksi kiehuvaan keittoliemeen lihapullat ja keittele kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta ja lihapullat ovat kypsiä.

Nostele lautasille ja raasta päälle vielä reippaasti parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti