6. syyskuuta 2016

Tromssan ravintolatärpit

Jos kliseistä puhutaan, taisin kesälomalla jättää sydämeni Pohjois-Norjan huikeiden vuorten ja vuonojen syleilystä avautuvaan Tromssaan. Kuinka vireä, positiivinen, kansainvälinen ja ruokaorientoitunut voikaan pieni pohjoisen yliopistokaupunki olla!

Ravintoloita ja kahviloita "pohjoisen Pariisissa" (en tosin pidä Pariisista, joten tämä markkinointinimike ei tee Tromssalle oikeutta) on asukasmäärään nähden runsaasti, eikä hintatasokaan ole Norjan kalliista maineesta huolimatta aivan mahdoton. Pitkän kaavan illalliseen viineineen täytyy toki varata reilu parisataa euroa, mutta ruoan laatu ja palvelu ovatkin sitten ensiluokkaisia.

Jotain kaupungin ja sitä ympäröivän upean luonnon vetovoimasta kertoo se, että päätimme venyttää vierailuamme ja nipistää paluumatkasta yhden yön. Kyllähän Tromssasta takaisin Espooseen ajaa yhden yön pysähdyksellä kahdessa päivässäkin, taapero takapenkillä...

Tässä muutama ravintola- ja kahvilasuosikkimme elokuiselta neljän yön visiitiltämme.

Mathallen

Mathallen - valitse tämä, jos on aikaa vain yhteen. Söimme lounasta delin puolella ja varasimme pöydän illalliselle. Neljän ruokalajin skandinaavinen menu ja annoksiin erinomaisesti sovitettu viinipaketti veivät kielen mennessään.



Bardus Bistro

Bardus Bistron listalla on sesongin mukaista mutkatonta bistroruokaa. Rento ja ystävällinen palvelu ja huolella valmistetut, reilunokoiset annokset pitävät pöydät täynnä illasta toiseen. 


Hildr Gastro Bar

Hildr Gastro Bar sijaitsee tunnelmallisessa vanhassa puutalossa. Kesällä grilli on kuumana ja puutarha-terassilla voi nauttia auringosta. Lounaslistalla mm. erilaisia ruokaisia leipiä, illallisaikaan tarjoillaan sesonkeja kunnioittava menu viineineen.


Fiskekompaniet

Fiskekompaniet on tyylikäs, muttei kuitenkaan jäykkä rantaravintola, jonka listalla komeilevat paikalliset meren antimet. Kuningasrapuannos vei tunnelmaa fine diningin suuntaan, katkaravut ja pääruokana tarjoillut kala-annokset taas bistromaisempaan tyyliin. Toimiva kombo. Tuoreet äyriäiset, huolella tehdyt annokset ja mukava palvelu - takuu-Tromssaa siis.



Presis Tapas og Bar

Presis Tapas og Bar on pieni pala Espanjaa Tromssassa - myös hintojensa puolesta. Alkuillan tarjouksena lasi talon viiniä ja isohko, kalliitakin raaka-aineita sisältävä arktinen tapassetti maksoi Norjan hintatasolla vain parikymppiä. Oman viehätyksensä ravintolalle tuovat muutamassa pöydässä tuolien sijaan kekseliään tyylikkäästi käytetyt keinut.



Risø Mat og Kaffebar

Risø Mat og Kaffebar tarjoilee tarkasti valittuja laatukahveja ja pientä purtavaa. Jokainen kahvikuppi uutetaan käsityönä niin, että aromit saadaan täydellisesti esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti