14. lokakuuta 2015

Spaghetti alla puttanesca

Pastakastikkeiden kanssa jumiutuu helposti tuttuihin, hyväksihavaittuihin resepteihin, joita sitten toistaa vuodesta toiseen. Havahduimme asiaan ja O keräsi välittömästi kymmenen klassikkopastan reseptit kokeiltaviksi. Uuden pasta-aikakauden sai kunnian aloittaa Spaghetti alla puttanesca, joka saa ihanan intensiivisen makunsa anjoviksesta. Huom. anjovis ei ole se Janssonin kiusauksesta tuttu maustekala-anjovis eli kilohaili, vaan sardelli-nimellä Suomessa myytävä, yleensä pieneen lasipurkkiin säilötty suolakala. Reseptiin napattiin speksit Guardianista ja Nigellalta.

Spaghetti alla puttanesca
3 rkl oliiviöljyä
8 anjovisfileetä (eli sardellifileetä)
4 valkosipulinkynttä
0,5 tl cayennejauhetta
800 g San Marzano -säilyketomaatteja
150 g kalamata-oliiveja
2 rkl kapriksia
kourallinen tuoreyrttejä, esim. basilikaa
500 g spagettia
mustapippuria

Lämmitä öljy kattilassa keskilämmöllä. Kuivaa anjovisfileet ja silvi ne pieneksi silpuksi. Paistele anjovissilppua kolmisen minuuttia ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja cayenne. Kuullota seosta hetki ja lisää joukkoon tomaatti. Pilko oliivit muutamaan osaan ja lisää kattilaan yhdessä kapristen kanssa. Kiehauta ja lisää sitten joukkoon yrttisilppu. Mausta kastike lopuksi mustapippurilla.

Keitä spagetti al denteksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti