14. kesäkuuta 2015

Limettiset lehtipihvit, maapähkinätahnaa, fenkoleita ja täytettyjä padrón-chilejä

Lehtipihvin mieltää äkkiseltään maantienvarren ketjuravintolan listalta löytyväksi mauttomaksi tossunpohjaksi, mutta hyvin tehtynä ja luovien lisukkeiden kera se on ihan oiva ruokalaji. Tämä resepti löytyi uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä 4/2015. Korvasimme tulisemmat chilit padrón-lajikkeella (Pimiento de Padrón) ja muutimme niiden täytettä, muuten homma taisi mennä aika lailla lehden ohjeen mukaan. Kiva kokonaisuus!

Limettinen lehtipihvi
250 g naudan ulkofileetä
0,5 limetti
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria

Leikkaa ulkofile kahtia ja nuiji palat ohuenohuiksi pihveiksi. Hiero pihvien pintaan limetin mehu ja oliiviöljy. Paista pihvejä nopeasti noin 30 sekunnin ajan kuumassa grillissä per puoli. Rouhi pihvien päälle pippuria ja ripottele sormisuolaa juuri ennen tarjoilua.

Maapähkinätahna
1 limetti
2 dl suolapähkinöitä
0,5 dl turkkilaista jogurttia
0,5 rkl tummaa siirappia

Purista limetin mehu monitoimikoneeseen ja lisää mukaan muut ainekset. Surauta tahnaksi ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

Täytetyt padrón-chilit
20 padrón-chiliä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
nippu ruohosipulia
mustapippuria
sormisuolaa

Poista chileistä kannat ja siemenet. Sekoita tuorejuuston joukkoon silputtu ruohosipuli ja muutama rouhaisu mustapippuria. Kaavi täyte pursottimeen ja pursota massa chilien sisään. Paista chilejä öljyssä tulikuumalla pannulla niitä varovasti samalla sekoitellen, kunnes chilit saavat kivan paistopinnan ja pehmenevät. Ripottele chileille suolaa ennen tarjoilua.

Paahdetut fenkolit
1 fenkoli
ripaus valkopippuria
merisuolaa
1 rkl limettimehua
2 rkl appelsiinimehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Lohko fenkolit. Purista limetistä ja appelsiinista mehut ja sekoita joukkoon valkopippuri, suola, oliiviöljy ja hunaja. Pyörittele fenkolit marinadissa ja kaada ne sitten marinadeineen kuumalle pannulle. Kiehauta neste nopeasti pois ja paahda fenkolit kauniin ruskeiksi.

Kesän ensimmäiset maistiaiset oman pihan antimista saatiin yrttipenkin ruohosipuleista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti