16. huhtikuuta 2015

Kermainen ohra-kaalilaatikko

Niiskuttavan pikkukokin kanssa vietetyn sairastupapäivän pelasti pakastimesta löytynyt rasia Maistuis varmaan sullekin -blogin ohjeella tehtyä tuhtia kaalilaatikkoa (kuvassa näkyvä hieman muhjaantunut annos on siis käynyt pakastimessa, paremman käsityksen ulkonäöstä saa originaalireseptistä). Jutun juju on riisin korvaaminen ohralla, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Itse olen tottunut tekemään kaalilaatikon ilman kermaa kirkkaaseen liemeen, joten seuraavaksi täytyykin kokeilla ohraa myös omassa tutussa resptissä. Sitä ei taidakaan vielä olla blogissa, joten pysykää kuulolla!

Kermainen ohra-kaalilaatikko
1 kg valkokaalia eli keräkaalia
2 dl vettä
1 1/2 dl ohrahelmiä
5 dl lihalientä
3 keltasipulia
400 g sika-nautajauhelihaa
5 dl ruokakermaa
2,5 rkl tummaa siirappia
2 rkl kuivattua meiramia
0,5 tl jauhettua valkopippuria
merisuolaa

Silppua kaali ja lisää kattilaan veden kera. Hauduttele kaali miedolla lämmöllä pehmeäksi. Keitä myös ohrahelmet kypsiksi lihaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuutioi sipulit ja kuullottele niitä öljyssä kymmenisen minuuttia. Siirrä syrjään ja ruskista sitten jauheliha. Lisää sipulit, jauheliha ja ohrahelmet kaalisilpun joukkoon. Sekoita mukaan kerma ja mausta seos siirapilla, meiramilla, valkopippurilla ja suolalla.

Voitele uunivuoka, kaada massa vuokaan ja paista laatikkoa 175-asteisessa uunissa 1,5 tunnin ajan. Anna kaalilaatikon vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoile puolukoiden tai puolukkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti