4. syyskuuta 2014

Valkosuklainen punaherukkapiirakka

Kesän teemana on ollut nainen vs. marjapiirakka. Vastoin vedonlyöntikertoimia ensimmäinen on selvinnyt mittelöstä voittajana yhtä surkeaa yritystä lukuunottamatta. Tämän kaikin puolin taivaallisen valkosuklaaluomuksen resepti onkin omistettu ystävälleni M:lle, joka perheineen sai hämmentyneenä lusikoida sitä aiempaa epäonnista piirakkayksilöä...

Viinimarjojen sijaan raparperia sisältänyt originaaliohje on jälleen ihanan Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarpun käsialaa ja löytyy täältä sekä uusintana täältä. Myös kohta kypsyvät, kirpsakat puolukat toimisivat varmasti hyvin tässä piirakassa.

Valkosuklainen punaherukkapiirakka
Muruseos ja piirakkapohja:
130 g sulatettua voita
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1,5 dl valkoista sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
120 g smetanaa
1 kananmuna

Täyte:
250 g mascarponea
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
3 dl punaherukoita

Sulata aluksi täytteen suklaa ja siirrä sivuun jäähtymään. Laita myös kiertoilmauuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Sulata voi juoksevaksi. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri ja lisää joukkoon voisula. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota taikinasta 1/3 erilleen odottamaan ja lisää loppuun smetana ja kananmuna. Vatkaa tasaiseksi ja levitä pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita keskenään mascarponejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja kananmuna. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt, sula suklaa. Levitä täyte piirakkapohjalle ja asettele päälle punaherukat. Ripottele lopuksi pinnalle aiemmin syrjään otettu muruseos.

Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa puolen tunnin ajan. Anna jäähtyä rauhassa mieluiten seuraavaan päivään ennen tarjoilua, jotta valkosuklaatäyte ehtii varmasti hyytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti