20. heinäkuuta 2014

Valkoinen pizza

Kokeilimme tehdä pizzaa sivelemällä pohjan mausteöljyllä tomaattikastikkeen sijaan. Oikein hyvin upposi tämäkin, vaikka lopputulos tuntuikin ehkä enemmän leipämäiseltä kuin perinteiseltä pizzalta. Oman maan punapinaatit toimivat myös hyvin rucolan korvikkeena.

Valkoinen pizza
1 pallo pizzataikinaa
2 rkl hyvää oliiviöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
0,5 yksikyntistä valkosipulia
punasipulia
mozzarella di bufalaa
punapinaattia

Sekoita oliiviöljyn joukkoon rosmariini ja raastettu valkosipuli ja anna öljyn maustua vähintän vartin verran.

Sekoita leivonta-alustalla vehnäjauhoihin mannaryynejä ja ripottele tasaiseksi. Painele ja venyttele taikinapallot jauhotetulla alustalla käsin ohuenohuiksi lätysköiksi (älä käytä kaulinta, sillä se poksauttelee kohoamisen aikana syntyneet ilmakuplat rikki).

Viipaloi mozzarella ja kuutioi punasipuli. Levitä pizzapohjalle mozzarellaa ja ripottele päälle punasipulia.

Laita pizzakivi kylmään uuniin ja lämmitä uuni 250 asteeseen. Nosta pizza varovasti kuumalle pizzakivelle ja paista 250-asteisessa uunissa, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja pohja rapea. Asettele kuuman pizzan päälle punapinaatinlehtiä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti