17. tammikuuta 2014

Thaimaalainen kookos-currykeitto

Aasiateema jatkui jälleen vahvana joulun jälkeenkin. Tällä kertaa vuorossa maukas ja lämmittävä keitto talven kylmyyden keskelle. Tämä toimii todella hyvin alkukeittona tai hieman reilumpana annoksena kevyenä ja raikkaana pääruokanakin. En nyt muista valitettavasti mistä tämä resepti tupsahti. Saattoi olla kyseessä internet tai oma pää, ehkä myöskin sekä että.

Thaimaalainen kookos-currykeitto
1 l kasvislientä
4 dl kookosmaitoa
100 g babypinaatin lehtiä
kourallinen herkkusieniä
5 cm purjoa
1 rkl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1,5 cm inkivääriä
ripaus sitruunankuorta
2 tl tulista vihreää currytahnaa
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl valkoista sokeria
puolikkaan limetin mehu
korianteria

Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Hienonna valkosipuli ja kuorittu inkivääri ja kuullota paistinpannulla seesamiöljyssä. Lisää pannulle currytahna ja sitruunankuori ja paista vielä noin puoli minuuttia. Lisää joukkoon pari kauhallista kuumaa kasvislientä ja sekoittele, kunnes currytahna on liuennut. Kaada seos paistinpannulta liemikattilaan. Lisää joukkoon sokeri, soijakastike ja kookosmaito anna keiton kiehahtaa.

Leikkaa purjosta ohuita renkaita ja lisää keittoon. Lisää myös viipaloidut herkkusienet, pinaatinlehdet ja limemehu. Anna keiton kiehua muutaman minuutin ajan ja silppua joukkoon lopuksi vielä tuoretta korianteria sekä muutama siivu tuoretta chiliä.

Vinkki: Jos ruokailijoiden joukossa ei ole kasvissyöjiä ja haluat keittoon vaihtelua, voit korvata puolet kasvisliemestä kala- tai rapuliemellä ja lorauttaa keiton joukkoon pari ruokalusikallista kalakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti